Kalastusluvat

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18-64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Kalastonhoitomaksun keräämisestä vastaa Metsähallitus. Nettisivuilta https://www.eraluvat.fi löytyvät voimassa olevat myyntikanavat.


Kalatalousalueen luvat


Kokemäenjoen yläosan lupa-aluekartta

Oheisesta kartasta voit katsoa, mihin lupa-alueeseen kalastuspaikkasi kuuluu. Kartan jälkeen löydät kalastusmääräykset ja ohjeet kalatalousalueen ja osakaskuntien myymien lupien ostamiseksi. Huom! Ladattua karttaa voit zoomata tarkemmaksi.

Kokemäenjoen yläosan kalatalousalueen määräykset

Kalatalousalueen yhtenäislupa-alueille myymien lupien kalastusmääräykset löytyvät kootusti oheisesta dokumentista. 

Kalatalousalueen ja osakaskuntien lupien ostaminen

Kalastuslupien myynti tapahtuu ensisijaisesti kalapassin verkkokaupan kautta. Alla ovat suorat linkit kalatalousalueen ja osakaskuntien lupien myyntisivuille. Niiden jälkeen löytyy tietoa lupien kivijalkakaupoista.